Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář z operačního výzkumu 2 (KMA / SOVY2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / SOVY2 - Seminář z operačního výzkumu 2, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah semináře by se měl každý rok měnit. Vycházet lze z následujících případně i dalších tematických okruhů (teorie i aplikace při řešení konkrétních praktických úloh): Lineární programování. Celočíselné lineární programování. Nelineární optimalizace. Řešitelnost soustav lineárních rovnic a nerovnic, věty o alternativě. Věty o oddělitelnosti. Algoritmy řešení. Teorie her. Atd.

Získané způsobilosti

- získává další a hlubší znalosti různých oblastí operačního výzkumu, teorie i aplikací.- je aktivně zapojen do práce v odborném semináři- účastní se diskuse na odborná tématata- získává širší orientaci v problematice příbuzné a související, na kterou je seminář zaměřen- získává schopnost klást rozumné fundované dotazy v rámci řešené nebo prezentované problematiky- získává schopnost prezentovat výsledky své práce- naučí se reagovat na dotazy, racionálně zdůvodňovat postup a výsledky své práce a argumentovat event.připomínky potenciálních oponentů

Literatura

dle aktuálního programu semináře.

Požadavky

OBECNÁ ZÁSADAPodmínkou pro udělení zápočtu je aktivní účast na semináři (přednesení referátu).KONKRÉTNÍ ZPŮSOB BODOVÉHO HODNOCENÍStudent za každou účast na jednom semináři získává 6 bodů. Za účast lze získat maximálně 72 bodů. Student za přednesení referátu (nebo jinou významnou aktivitu) získává 38 bodů.HODNOCENÍHodnocení probíhá v souladu s ustanoveními článku 31 až 33 Studijního a zkušebního řádu OU.

Garant

doc. RNDr. David Bartl, Ph.D.