Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět TeX pro bakalář. studium (KMA / TEXPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / TEXPR - TeX pro bakalář. studium, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Seznámení s TeXem a typografií vůbec;2. struktura dokumentu, hladká sazba, obsah;3. odstavce, textová a výčtová prostředí, křížové odkazy, tabulky;4. typografická pravidla, typy a řezy písem;5. sazba matematiky, odkazy;6. balíček amsmath;7. záhlaví/zápatí, vkládání obrázků, plovoucí prostředí;8. literatura, citace, rejstřík;9. makra;10. obrázky a Metapost;11. prezentace.

Získané způsobilosti

zná základní pojmy z typografie a typografického systému TeXrozvíjí schopnost vytvářet typograficky kvalitní dokumentyzískává schopnost vytvářet typograficky kvalitní dokumenty

Literatura

M. Doob. Jemný úvod do TeXu. CSTUG, Praha, 1993. J. Rybička. LaTeX pro začátečníky. Konvoj, Brno, 1995, 1995. T. Oetiker, H. Partl, I. Hyna, E. Schlegl, M. Kočer, P. Sýkora. Ne příliš stručný úvod do systému LaTeX2e. 1998. Olšák, P. TeX pro pragmatiky, TeX-plainTeX-CSplain-OPmac. 2013. P. Olšák. TeXbook naruby. Konvoj Brno, 1997. Knuth, Donald E. The TeXbook. Reading, Massachusetts: Addison-Wesley, 1984.

Požadavky

Podmínkou pro udělení zápočtu je vypracování domácích projektů (například části bakalářské práce) a zvládnutí závěrečného testu.Hodnocení předmětu včetně klasifikace v případě zkoušky probíhá v souladu se Studijním a zkušebním řádem OU.

Garant

doc. RNDr. David Bartl, Ph.D.RNDr. Jan Šustek, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. David Bartl, Ph.D.RNDr. Jan Šustek, Ph.D.