Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy demografie (KSG / DEMOG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSG / DEMOG - Základy demografie, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Demografie jako věda, historie demografie, nejvýznamnější představitelé2. Demografické jevy a procesy a jejich definice3. Demografické struktury, jejich ukazatelé, výpočty a využití4. Projekce a prognózy vývoje populací5. Sčítání lidu a další zdroje demografických dat6. Populační trendy u nás a ve světě

Získané způsobilosti

- znalost a schopnost aktivně použít základní demografickou terminologii- schopnost popsat demografické struktury a procesy v Evropě a v České republice- schopnost aktivně vyhledat a použít k analýze soubory demografických dat

Literatura

Šotkovský, I. Úvod do studia demografie. Ostrava: VŠB - TU Ostrava, 1998. Kalibová, K. Demografie (nejen) pro demografy. Praha 1998. Pavlík, Rychtaříková, Šubrtová. Základy demografie. Academia, 1986.

Požadavky

K získání zápočtu je nutné vypracování písemné seminární práce a absolvování zápočtového testu.

Garant

prof. RNDr. Tadeusz Siwek, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Tadeusz Siwek, CSc.RNDr. David Walter Novák, Ph.D.prof. RNDr. Tadeusz Siwek, CSc.Mgr. Andrej Sopkuliak, Ph.D.