Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Evropská integrace - seminář (KSG / EVRIS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSG / EVRIS - Evropská integrace - seminář, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah je dán obsahem kurzu KSG/EVRIN. Aktuální problémy evropské integrace.

Získané způsobilosti

Student zná instituce EU, chápe a rozumí způsobu jejich fungování včetně vzájemných vazeb. Je schopen kritického hodnocení dopadů integrace na ekonomiku, veřejnou správu a legislativu ČR.

Literatura

EU. Lisabonská smlouva 2009. Jakš, J. Quo Vadis Evropská Unie. Praha: ETC Publishing, 1998. www.mzv.cz/EU/.WEIDENFELD, W. Europa - Handbuch Bundeszentrale für politische Bildung Nr. 359. Gütersloh: Bertelsmann, 1999. FIALA, P., PITROVÁ, M. Evropská Unie demokracie a kultury. CDK Centrum pro studium, 2003. http://inforegio.cec.eu.int.www1.osu.cz/home/jeanmonnetŠREIN, Z. Mechanismy hospodářské politiky. Praha: VŠE, 1999. www.citizens.eu.int.www.europa.eu.int.www.europa.eu.int.www.euroskop.cz.www.evropska-unie.cz.www.integrace.cz.

Požadavky

Zpracování seminární práce, referátu k prezentaci a sumáře Je povinností dodržet termín odevzdání písemné a elektronické verze seminární práce, referátu (prezentace) a sumáře, stejně jako termín prezentace stanovené vyučujícím.Povinná je 80% účast na seminářích. Hodnocena bude rovněž aktivita studentů na seminářích. Požadavky na studenta EVRIS pro splnění podmínek k udělení zápočtu:Formálně a obsahově správně zpracovanou seminární práci (a referát) odevzdat v termínu stanoveném vyučujícím v písemné a elektronické podobě (petr.rumpel@osu.cz) . Formální správnost viz také "Formální požadavky na zpracování seminárních prací" na www stránce KSG!!!Je zcela nezbytné dodržet termín odevzdání písemné a elektronické verze seminární práce, referátu (prezentace) a sumáře, stejně jako termín prezentace.Fyzická přítomnost na semináři a zejména aktivní účast v diskusi: povinná je 80% účast na seminářích. Hodnocena bude rovněž aktivita studentů na seminářích. Semínární práce bude zaměřena na definování, vysvětlení a prezentaci termínů, konceptů a přístupů z oblasti evropské integrace, zejména jednotlivých politik ES/EU (viz níže).Rozsah seminární práce bude min. 10 normostran do logických odstavců strukturovaného vlastního textu (prosím o krátké a výstižné formulace tzn. pochopení a vysvětlení "jádra věci"). Důraz bude kladen na seznam literatury a zdrojů, zejména na aktuální časopisové publikace. Student musí prokázat schopnost samostatně nalézt informace k tématu zejména v aktuálních monografiích a odborných časopisech, kriticky je zhodnotit, vybrat "podstatné" a pomocí vlastních formulací a citací zpracovat seminární práci.V termínu zpracovat jednostránkové shrnutí (sumář), které bude obsahovat: strukturovaný obsah seminární práce, základní poznatky a problémy, seznam aktuální odborné literatury k tématu (nebo odkazy na jiné zdroje informací).Na vyzvání prezentovat (NEČÍST) základní teze k tématu seminární práce formou referátu v rámci 10 - 15 minutového vystoupení s pomocí didaktických prostředků (fólie, flipchart).Prezentace referátu formou čtení bude považována za nevyhovující!!! Referát musí zprostředkovat nové základní poznatky k tématu všem přítomným studentům v krátkém čase prostřednictvím stručných a jasných výpovědí.

Garant

doc. RNDr. Petr Rumpel, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Petr Rumpel, Ph.D.Mgr. Michaela Uchočová