Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geografie trhu práce (KSG / GETPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSG / GETPR - Geografie trhu práce, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Geografie trhu práce, úvod do studia, předmět a metody, literatura, zdroje dat a informací.2. Teoretické koncepty trhu práce, základní pojmy a definice.3. Charakteristiky a specifika trhu práce.4. Zaměstnatelnost, zaměstnanost, nezaměstnanost. Rizikové skupiny na trhu práce.5. Klíčové ukazatele trhu práce.6. Pasivní a aktivní politika zaměstnanosti.7. Státní politika zaměstnanosti ČR, nástroje realizace Aktivní politiky zaměstnanosti.

Získané způsobilosti

Student zná klíčové aktéry, působící na trhu práce.Student se orientuje v institucích, působících na trhu práce v celostátní i regionální úrovni, zná jejich oblasti působnosti.Student chápe význam aktivní politiky zaměstnanosti.Student získává schopnost rozumět klíčovým indikátorům trhu práce.

Literatura

Steinichová, L. Nový zákon o zaměstnanosti. Praha, 2004. ISBN 80-7310-020-7.Šimek, M. Politika zaměstnanosti. Ostrava, 1999. Kuchař, P. Trh práce. Praha, 2007. ISBN 978-80-246-1383-3.Jírová,H. Trh práce a politika zaměstnanosti. Praha, 1999. Tvrdý, L. Trh práce a vzdělanost v regionálním kontextu. Ostrava, 2007. ISBN 978-80-248-1665-4.Leitmanová,I. Trh práce EU a ČR: stav a vývoj. Praha, 1999. Fassmann,H, Mensburger,P. Arbeitsmarktgeographie, Erwerbstaetigkeit und Arbeitslosigkeit im raeumlichen Kontext. Stuttgart, 1997.

Požadavky

Účast ve výzceStudium povinné literatury

Garant

RNDr. Petr Žufan, Ph.D.