Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geografie trhu práce - seminář (KSG / GTPCS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSG / GTPCS - Geografie trhu práce - seminář, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Geografie trhu práce, úvod do studia, předmět a metody, literatura, zdroje dat a informací.2. Hlavní sledované indikátory trhu práce.3. Interdisciplinární přístup jako nezbytnost správného pochopení fungování trhu práce.4. Prezentace seminární práce5. Prezentace seminární práce6. Prezentace seminární práce7. Ukončení kurzu, odevzdání seminárních úkolů.3.

Získané způsobilosti

Student dokáže charakterizovat klíčové aktéry, působící na trhu práce.Student získává schopnost rozumět hlavním indikátorům trhu práce.Student je schopen vytvořit základní prostorovou analýzu regionálního trhu práce s využitím dostupných statistických dat a pomocí statistických, grafických i kartografických metod práce.Student zná zdroje statistických údajů ve vztahu k trhu práce, dokáže je analyzovat a interpretovat.

Literatura

Šimek, M. Politika zaměstnanosti. Ostrava, 1999. Jírová, H. Trh práce a politika zaměstnanosti. Praha: VŠE, 1999. Tvrdý, L. Trh práce a vzdělanost v regionálním kontextu. Ostrava, 2007. ISBN 978-80-248-1665-4.

Požadavky

Účast na semináříchStudium povinné literatury a zásadních dokumentů ve vztahu k politice zaměstnanostiPrezentace výsledků analýzy regionálního trhu práceZpracování a odevzdání seminárního úkolu v požadované formě a obsahu

Garant

RNDr. Petr Žufan, Ph.D.