Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Lokální a regionální rozvoj - praxe (KSG / LORRP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSG / LORRP - Lokální a regionální rozvoj - praxe, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní termíny, literatura a zdroje2. Regionální vývoj MSK v kontextu rozvoje ČR a regionální politika ČR3. Politika ekonomické a sociální soudržnosti EU-PESS EU - význam a důvody existence, legislativní rámce4. Etapy vývoje, principy PESS EU5. Strukturální fondy EU6. Formy a procedury PESS EU7. Prioritní osy a shody s politikami EU8. Základy projektového řízení

Získané způsobilosti

Student získá přehled o přístupech v regionálním rozvoji v ČR. Dokáže je kriticky analyzovat a vyhodnotit jejich přínos a využití v praxi.

Literatura

Rumpel, P. Lokální a regionální rozvoj - část 2. Politika ekonomické a sociální soudržnosti EU. Ostrava, PřF Ostravské univerzity, 2003. ISBN 80-7042-878-3.RUMPEL, P. Politika ekonomické a sociální soudržnosti In Jeřábek, M.-Dokoupil, J.-Havlíčel, T. (ed.) české pohraničí - bariéra nebo prostor zprostředkování?. Praha: Academia, 2003. Berman, N., Adámek, P., Kulka, D., Vlasák,T. Strategické plánování a ekonomický rozvoj. Moderní obec č. 3. - příloha, 1999. Rumpel, P. Teritoriální marketing jako koncept územního rozvoje. Spisy č. 145 PřF Ostravské univerzity. Ostrava: Ostravská univerzita, 2002. JANEČKOVÁ, V. VAŠTÍKOVÁ. M. Marketing měst a obcí. Praha: Grada, 1999. PERLÍN, R. Strategický plán mikroregionu. Praha: Ministerstvo pro místní rozvoj, K.P.R. Praha, 2002.

Požadavky

Zpracování seminární práce, referátu k prezentaci a sumáře jako předpoklad připuštění k písemné zkoušce. Je zcela nezbytné dodržet termín odevzdání písemné a elektronické verze seminární práce, referátu (prezentace) a sumáře, stejně jako termín prezentace.Formálně (viz Formální požadavky na zpracování seminárních prací) a obsahově správně zpracovanou seminární práci (referát) odevzdat v termínu dle požadavků vyučujícícho v písemné a elektronické podobě petr.rumpel@osu.cz.Rozsah seminární práce (referátu) bude většinou 5 stran strukturovaného textu (prosím o krátké a výstižné formulace tzn. pochopení a vysvětlení "jádra věci").V termínu zpracovat jednostránkové shrnutí (sumář), které bude obsahovat: strukturovaný obsah seminární práce, základní poznatky a problémy, seznam literatury (nebo odkazy na jiné zdroje informací).Na vyzvání prezentovat referát k základním tezím seminární práce v rámci 15 - 20 minutového vystoupení s pomocí didaktických prostředků (fólie, flipchart).Samostudium povinné literaturyFyzická přítomnost na semináři a zejména aktivní účast v diskusiPovinná je 80% účast na seminářích. Hodnocena bude rovněž aktivita studentů na seminářích. Student je povinnen nastudovat povinnou literaturu a prohlédnout si doporučené www stránky.Složit písemnou zkoušku v rozsahu probrané látky (na přednáškách a seminářích) a povinné literatury pro samostudium. Písemný zkušební test bude považován za vyhovující jestliže student získá minimálně 70% z celkového počtu bodů. Hodnocení: výborně 100-90%, velmi dobře 89-80%, dobře 79-70%.

Garant

doc. RNDr. Petr Rumpel, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Petr Rumpel, Ph.D.doc. RNDr. Petr Rumpel, Ph.D.