Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mezinárodní cestovní ruch - úvod (KSG / MCRZK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSG / MCRZK - Mezinárodní cestovní ruch - úvod, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vývoj mezinárodního cestovního ruchu a jeho historie2. Faktory ovlivňující mezinárodní cestovní ruch (pozitiva a bariéry), nové trendy v rozvoji mezinárodního cestovního ruchu4. Mezinárodní organizace CR a statistické sledování MCR, důležité konference a úmluvy5. Makroregionalizace mezinárodního cestovního ruchu:6. Formy a druhy cestovního ruchu7. Destinační management8. Kulturní dědictví.9. Event management - význam tzv. Big Ticket Events v mezinárodním cestovním ruchu.

Získané způsobilosti

Zná základní termíny a pojmy geografie cestovního ruchuChápe socio-ekonomický význam mezinárodního cestovního ruchuOrientuje se v klíčových faktorech ovlivňujících mezinárodní cestovní ruchRozumí pojmům destinační management, events management, kulturní dědictvíChápe problematiku geografické regionalizace v mezinárodním cestovním ruchu

Literatura

Havrlant, J. a kol. Mezinárodní cestovní ruch - základy. Ostrava, 2011. Pásková M. - Zelenka, J. Cestovní ruch. Výkladový slovník. Praha, 2002. ŠTĚPÁNEK, V., KOPAČKA, L., ŠÍP, J. Geografie cestovního ruchu. Praha: Karolinum, 2001. Boruta, T. Management a marketing destinace cestovního ruchu. Ostrava: Ostravská univerzita, 2006.

Požadavky

Zkouška kombinovaná s testem. Test nutno splnit ve stanoveném termínu na minimálně 50 % možných bodů

Garant

doc. RNDr. Jan Havrlant, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Jan Havrlant, CSc.