Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mezinárodní vztahy a politika - seminář (KSG / MEVZS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSG / MEVZS - Mezinárodní vztahy a politika - seminář, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

John T. Rourke, Taking Sides: Clashing Views onControversial Issues in World Politics, 12th ed.,Duskin/McGraw Hill, Guilford, Connecticut, 2006.1: Globalization2: International Security3: Economic Issues4: Terrorism5: International Law6: International Organizations7: Environmental Issues8: The Future of the International System

Získané způsobilosti

Absolventi umí kriticky analyzovat text z oblasti mezinárodní politiky.Absolventi jsou schopni formulovat vlastní názor na dané mezinárodně politické téma a opřít je empirickou argumentací.

Literatura

Rourke John T. Taking sides: Clashing Views on Controversial Issues in World Politics. Guilford: Duskin/McGraw Hill, 2006.

Požadavky

Úspěšným absolvováním kurzu získáte 2 ECTS kredity. Celkově se jedná o 60 hodin studijní zátěže. Každý student vypracuje 2 písemné zprávy (1 krátkou a 1 dlouhou) na zadané téma z knihy Taking Sides: Clashing Views on Controversial Issues in World Politics. Formální a obsahové požadavky na písemné zprávy budou sděleny na úvodním semináři.

Garant

Mgr. Monika Šumberová