Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktická a odborná ruština 3 (KSG / RUST3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSG / RUST3 - Praktická a odborná ruština 3, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. týden úvod do studia, Opakování 1. dílu Klass!2. týden - 10. lekce - vnitřní a vnější charakteristika, adjektiva3. týden - 10. lekce - vnitřní a vnější charakteristika, adjektiva4. týden - 11. lekce všední den, denní režim, hodiny, slovesa5. týden - 11. lekce všední den, denní režim, další slovesa pohybu6. týden - 12.lekce - svátky, volný čas, data, slovesa průběžný test7. týden - 12.lekce - svátky, volný čas, data, slovesa8. týden - 13.lekce - orientace ve městě, předložky, rozkaz9. týden - 13.lekce - orientace ve městě, předložky, rozkaz10. týden - 14. lekce - opakování 10.-13. lekce11. týden - 15. lekce - zdraví, zápor, podmínka12. týden - 15. lekce - zdraví, zápor, podmínka13. týden - Shrnutí učiva, závěrečný test

Získané způsobilosti

Výstupní způsobilosti jsou dané Evropským referenčním rámcem pro jazykové znalosti na úrovni B1: Rozumí hlavním myšlenkám srozumitelné spisovné vstupní informace (input) týkající se běžných témat, se kterými se pravidelně setkává v práci, ve škole, ve volném čase atd. Umí si poradit s většinou situací, jež mohou nastat při cestování v oblasti, kde se tímto jazykem mluví. Umí napsat jednoduchý souvislý text na témata, která dobře zná nebo která ho/ji osobně zajímají. Dokáže popsat své zážitky a události, sny, naděje a cíle a umí stručně vysvětlit a odůvodnit své názory a plány.

Literatura

Orlova a kol.:. Klass! 2 (učebnice a pracovní sešit), Klett 2011. Eibenová, Žofková:. Pojechali, Čitanka 1,2 SPL Práce 2009, 2011.

Požadavky

Podmínka před ústní zkouškou: a) písemná zkouška z okruhu probrané látky Klass!2b) dopsané písanka plus souhrnné zpracování každé lekcec) řádná docházka a aktivita v hodiněd) písemný překlad zaslaných textů e) písemný překlad 1 kapitoly odborného textu f) vlastnoručně zapsané písněÚstní část z rozsahu z okruhu probrané látky Klass!2Průběh ústní zkoušky:Čtení a překlad neznámého textu s odhadem slov Čtení zaslaných textů, stručný obsah - ruskyČtení a překlad všech rozhovorů a textů z učebnice 2-3 aktuality z posledních dnůÚstně obsah jedné odborné kapitolyReakce na otázky z rozhovorů a zadání dotazůSouhrnný monolog v délce 40 vět (obsahující cvičení řečová, slovní zásobu a mluvnici, vlastní práci se slovníkem) podle témat jednotlivých lekcí (otázky budou losovány)Užití slovní zásoby z písní Mluvnice daných lekcí, pokud se v ústním projevu projeví chybné užití

Garant

Mgr. Klaudia Eibenová

Vyučující

Mgr. Klaudia Eibenová