Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktická a odborná ruština 6 (KSG / RUST6)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSG / RUST6 - Praktická a odborná ruština 6, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.hodina - 1. lekce PrahaPrůvodce Prahou, legendy, 3. stupeň adjektivAktuality podle oboru studia2. hodina - 2. lekce Domácí mazlíčci, Aktuality podle oboru studiaČasování slovesa dávatTvoření rozkazovacího způsobu u sloves3. hodina - 3.lekce Sport, Aktuality podle oboru studiaTvoření podmiňovacího způsobuSkloňování podstatných jmen středního rodu v č. mn.4. hodina - 4. lekce Vnější a vnitřní charakteristika, Aktuality podle oboru studiaPočasíMinulý čas nepravidelných slovesVedlejší věty podmínkovéVedlejší věty předmětné5. hodina - Opakování, průběžná prověrka6. a 7. hodina 5. lekce Kosmonautika, Aktuality podle oboru studiaJak na překlad?8. a 9. hodina - 6. lekce Problémy mládeže v Rusku, Aktuality podle oboru studiaČasování nepravidelných slovesNeurčitá zájmena a příslovce10. a 11. hodina - 7. lekce Jazykové hry, Aktuality podle oboru studia12. hodina - Přehled konverzačních témat, Aktuality podle oboru studiaPřehled mluvnice13. hodina - závěrečná prověrkaTexty z Čítanky -Pojechali 3 k opisu či přepisu, písemnému překladu ( ne na počítači) a převyprávění u závěrečné zkoušky:Str. 47 - Ivan Karasov: Kto sozdal zloStr. 51 - Pismo roditělamStr. 79 - 3 povídky TurgeněvaStr. 83 - Čechov: Chameleon nebo Str. 85 - Gorkij: Starucha Izergil (ne 4.semestr)

Získané způsobilosti

Metodou "od řeči k řeči" se student dopracovává k dialogickému i monologickému projevu na odpovídající úrovni, užívá kompenzačního vyjadřování elementárního tlumočení.

Literatura

Odborná publikace podle oboru studia. Žofková a kol. Pojechali. Albra. Eibenová, Žofková:. Pojechali, Čitanka 1,2 SPL Práce 2009, 2011.

Požadavky

Požadavky na studenta Podmínka před ústní zkouškou: a) písemná zkouška z okruhu probrané látky b) dopsané písanka plus souhrnné zpracování každé lekcec) řádná docházka a aktivita v hodiněd) písemný překlad zaslaných textů e) písemný překlad 1 kapitoly odborného textu f) vlastnoručně zapsané písněSemestr je zakončen zkouškou, studenti musí absolvovat ústní a písemnou část. Před ústní zkouškou je nutno předložit - písemné zpracování probraných lekcí (A4), - vlastnoručně přepsané písně, - opis či přepis a překlad do češtiny určených textů z Pojechali Čítanka 3, - Aktuality podle oboru studia- písemný překlad jedné kapitoly odborného textu podle oboru studia (ne 4. semestr). Ústní zkouška by měla trvat cca 15 minut a skládá se ze čtení a překladu textu a tří otázek z probrané látky, znalost všech písní, rusky obsah textů z Čítanky. Do výsledné známky se podle klasifikační stupnice započítává: závěrečný test (40 bodů), ústní část (40 bodů) a 20 bodů za aktivní práci v hodině a docházku.

Garant

Mgr. Klaudia Eibenová

Vyučující

Mgr. Klaudia Eibenová