Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Severní Amerika a Austrálie - SG pr. A (KSG / SEVAX)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSG / SEVAX - Severní Amerika a Austrálie - SG pr. A, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Anglosaská Severní Amerika - základní údaje, přírodní poměry, původní obyvatelstvoVíce se o tom dočtete v: BAAR2. Objevení Ameriky a počátky kolonizace, vznik a vývoj USAVíce se o tom dočtete v: BAAR, OPATRNÝ, TINDALL a SHI3. Současné obyvatelstvo a jeho vývoj, americká městaVíce se o tom dočtete v: BAAR4. Hospodářství a regiony, postavení ve světěVíce se o tom dočtete v: BAAR5. Politický systém a současná politická situaceVíce se o tom dočtete v: BAAR, TINDALL a SHI6. Osídlení a vznik Kanady a její administrativní složeníVíce se o tom dočtete v: BAAR, ROVNÁ a JINDRA7. Obyvatelstvo a města v Kanadě, kanadské hospodářstvíVíce se o tom dočtete v: BAAR8. Politický systém Kanady a problém QuébecuVíce se o tom dočtete v: BAAR, ROVNÁ a JINDRA9. Austrálie - přírodní podmínky, původní obyvatelstvoVíce se o tom dočtete v: KUNSKÝ, J.10. Objevení Austrálie, její osídlení a vývoj administrativního členěníVíce se o tom dočtete v: BLAINEY11. Současné obyvatelstvo a města AustrálieVíce se o tom dočtete v: ANDĚL a MAREŠ12. Hospodářství a regiony AustrálieVíce se o tom dočtete v: ANDĚL a MAREŠ13. Politický systém a současná politická situaceVíce se o tom dočtete v: ANDĚL a MAREŠ

Získané způsobilosti

Student získá schopnost analyzovat politickogeografický vývoj regionu, interpretovat současné socioekonomické vazby a problémy jak uvnitř regionu tak v kontextu širšího postavení regionu ve světě.

Literatura

OPATRNÝ, J. Amerika v proměnách staletí. Praha: Libri, 1998. BAAR, V. Anglosaská Severní Amerika. Ostrava: Ostravská univerzita, 1994. BLAINEY, G. Dějiny Austrálie. Praha: Lidové noviny, 1999. ROVNÁ, L. - JINDRA, M. Dějiny Kanady. Praha: Lidové noviny, 2000. TINDALL, G. B. - SHI, D. E. Dějiny Spojených států amerických. Praha: Lidové noviny, 1998. ANDĚL, J - MAREŠ, R. "Nový svět" Amerika, Austrálie a Oceánie. Olomouc: Nakladatelství Olomouc, 2000. KUNSKÝ, J. Zeměpis světa 4: Austrálie, Oceánie, oceány, polární kraje. Praha: Orbis, 1964.

Požadavky

Úpěšně absolvovat písemnou zkoušku:90% - 175-89% - 260-74% - 3

Garant

prof. RNDr. Tadeusz Siwek, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Tadeusz Siwek, CSc.