Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktická a odborná španělština 1 (KSG / SPAN1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSG / SPAN1 - Praktická a odborná španělština 1, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přehled probírané látky1) Přízvuk, výslovnost, španělská abeceda, rod a člen podstatných jmen.Seznámení, pozdravy2) Přídavná jména, přechylování, množné číslo, sloveso SER, zápor u sloves.Prázdniny ve Španělsku3) Předložky a, en, de, slovesa IR a ESTAR, vyjadřování pádů.Profese4) Opakování probraného učiva.Test 15) Časování pravidelných sloves v přítomném čase, zvratné neosobní tvary.Jazyky ve Španělsku6) Základní číslovky, slovesná vazba IR A + infinitiv.Jací jsou Španělé?7) Slovesa SER a ESTAR s přídavným jménem nebo příčestím.Popis předmětů8) Opakování probraného učiva.Test 29) Neurčité zájmeno TODO, TODA, TODOS, TODAS.Neosobní tvary HAY10) Slovesa se změnou kmenových souhlásek, nepravidelné sloveso SABER.Jak bydlí Španělé?11) Přechylování přídavných jmen zakončených na -or, -án, -ín, -ón.Popis osoby12) Opakování probraného učiva.Test 313) Souhrnné opakování.

Získané způsobilosti

Získané způsobilostiVýstupní způsobilosti jsou dané Evropským referenčním rámcem pro jazykové znalosti po absolvování kurzu SPAN3 na úrovni A1.Vyučovací metodyDialogická (diskuse, rozhovor)Práce s textem (učebnicí)Nácvik jazykových dovednostíHodnotící metodyPísemné testyPrůběžná analýza výkonůÚstní zkouškaČasová náročnostÚčast ve výuce 26 hodinPříprava na test 30 hodinPříprava na zkoušku 20 hodinCelkem 76 hodin

Literatura

Olga Macíková, Ludmila Mlýnková. Učebnice současné španělštiny 1. díl. Eva Houštecká. Španělština v testech s gramatickým minimem.

Požadavky

Požadavky na studenta80% docházka (tolerance 3 absencí) 10 bodůAktivní účast v hodině 10 bodůPísemné testy 60 bodůÚstní zkoušení 20 bodů

Garant

Mgr. Eva Šmidáková

Vyučující

Mgr. Eva Šmidáková