Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Terénní praxe v urb. a rur. prost. (KSG / TPXUP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSG / TPXUP - Terénní praxe v urb. a rur. prost., Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Místní krajina - poutavá cestovatelská výprava - využití nejen geografických, ale i historických a přírodovědných znalostí.a) Porovnání vybraného místa: současná mapa, historická mapab) Využití ICT - navigace v mobilních telefonech, google earth, GPS.c) Pozorování rurální krajiny - stavitelské slohy, památné budovy, slavné osobnosti, přírodní památky, rezervace apod.d) Kritický přístup k infrastruktuře venkova a města - řešení dopravy, význam ekofarem, síť obchodů a ostatních služeb.

Literatura

Hofmann, E. Jedovnice a okolí, modelová oblast pro terénní vyučování. CERM Brno, 1999. Aerni, K. Učitel zeměpisu by měl být především dobrým geografem. ČGS Praha, 1993.

Požadavky

K udělení zápočtu je potřebná aktivní účast na terénní praxi, metodická příprava a tvorba pracovních listů nabo návrh naučné stezky.

Garant

Mgr. Barbara Baarová

Vyučující

Mgr. Barbara Baarová