Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do problem. trhu nemovitostí v ČR (KSG / TRNEM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSG / TRNEM - Úvod do problem. trhu nemovitostí v ČR, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Na přednáškách se bude probírat problematika a vývoj:všech segmentů realitního trhu; problematika hypoték, stavebního spoření, ostatního financování; funkce realitní kanceláře jako zprostředkovatele; právní aspekty prodeje nemovitostí, marketingová a obchodní strategie realitní kanceláře, fungování obchodníků s nemovitostmi v praxi, charakteristika významných subjektů realitního trhu v ČR (realitní kanceláře, developeři), specifika realitního trhu v ČR v rámci Evropy

Získané způsobilosti

Porozumění fungování trhu nemovitostí a práci realitního makléře v rámci realitní kanceláře

Literatura

Janků, M. Nemovitosti koupě, prodej a další právní vztahy. Computer Press, 2007. Zpráva Asociace realitních kanceláří ČR o trhu nemovitostí, Zpráva 2007/2008. Grant Ian Thrall. Business Geography and New Real Estate Market Analysis. Oxford University Press,2002. časopis:. Devepment News. Klein Š., Kesslerová P. Jak prodat nemovitost v době krize. Praha: Grada, 2000. Kuba B., Olivová K. Katastr nemovitostí. Linde, Praha, 2005. Selucká M. Petrová R. Vlastnictví bytu. Computer Press, 2006.

Požadavky

Student je povinen se zúčastnit 3 ze 4 přednášek, pořídit si ruční zápis přednášky (ke kontrole) a znát odpřednášenou problematiku. Student musí nastudovat zadanou literaturu a prokázat její znalost v písemném testu formou otevřených otázek.

Garant

doc. RNDr. Petr Rumpel, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Petr Rumpel, Ph.D.