Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané problémy z politické G-seminář (KSG / VPPGS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSG / VPPGS - Vybrané problémy z politické G-seminář, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata seminářů doplňují přednášky ke kurzu KSG/VPPGP.

Získané způsobilosti

Student integruje znalosti nabyté na kurzu KSG/VPPGP se schopností kriticky analyzovat vybrané politicko-geografické faktory na vybraném fenoménu z oblasti mezinárodních vztahů či vnitřní politiky států.

Literatura

Není zadána povinná literatura. Při vypracování seminárních prací, studenti budou využívat výhradně vnější databázové zdroje OU, odborné, recenzované, impaktované časopisy a monografie. Agnew, J. (et al):. A Companion to Political Geography. Oxford: Blackwell Publishing, 2003. Cohen, S. B. Geopolitics of the World System. Rowman & Littlefield Publishers, Inc., 2002. Glassner, M., Fahrer, C. Political Geography. Wiley, 2004.

Požadavky

Předmět je zakončen zápočtem. Pro absolvování předmětu student musí vypracovat seminární práci a tu v zadaném termínu prezentovat za pomocí audiovizuální techniky a o závěrech své práce diskutovat s posluchači. Na základě diskuze student práci dopracuje, doplní a odevzdá. Po splnění všech těchto náležitostí studentovi je udělen zápočet.

Garant

prof. RNDr. Robert Ištok, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Robert Ištok, CSc.