Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Angličtina studovaného oboru 1 (KSG / XANG1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSG / XANG1 - Angličtina studovaného oboru 1, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Semináře jsou vedeny podle učebnice New Headway Pre-Intermediate (1. polovina knihy, lekce 1-7). Práce s touto knihou je doplněna pomocnými materiály, texty a poslechem audiokazet.Z gramatických jevů se v průběhu semináře zaměříme především na tyto:* Present Simple* Present Continuous* Past Simple* Past Continuous* Present Perfect* Present Perfect Continuous* Questions* Question words* Much, many* Some, any* Articles* Verb patterns* Future intentions (going to, will)* Comparative and superlative adjectives* For, since* Relative clauses

Získané způsobilosti

Výstupní způsobilosti jsou dané Evropským referenčním rámcem pro jazykové znalosti na úrovni A2: Rozumí větám a často používaným výrazům vztahujícím se k oblastem, které se ho/jí bezprostředně týkají (např. základní informace o něm/ní a jeho/její rodině, o nakupování, místopisu a zaměstnání). Dokáže komunikovat prostřednictvím jednoduchých a běžných úloh, jež vyžadují jednoduchou a přímou výměnu informací o známých a běžných skutečnostech. Umí jednoduchým způsobem popsat svou vlastní rodinu, bezprostřední okolí a záležitosti týkající se jeho/jejích nejnaléhavějších potřeb.

Literatura

Soars L., Soars J.:. New Headway Intermediate, the Fourth Edition. Oxford University Press, 2009.

Požadavky

Studenti musí během semestru načíst daný počet textů rozvíjejících slovní zásobu příslušného oboru, z nichž významná část bude pracemi domácími. Během seminářů se povedou diskuze týkající se témat jednotlivých článků, procvičí se případné komplikovanosti či nové jevy. Samozřejmostí je zvládnutí veškeré slovní zásoby, a to nejen z výše uvedené učebnice, ale také ze zadaných textů.Pro získání zápočtu je student povinen nastřádat během semestru minimálně 75 % bodů. Studenti jsou bodováni za docházku, za kvalitní zpracování a přednesení seminární práce, za aktivní účast na seminářích. Semestr je zakončen zápočtovým testem, k jehož úspěšnému zvládnutí je potřeba napsat jej opět minimálně na 75 %.

Garant

Mgr. René Bažanowski

Vyučující

Mgr. René BažanowskiMgr. René Bažanowski