Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Angličtina studovaného oboru 4 (KSG / XANG4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSG / XANG4 - Angličtina studovaného oboru 4, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní gramatika:- předpřítomný čas vs minulý čas- trpný rod v předpřítomném čase- časové věty s when, as soon as- podmínkové věty- modální slovesa v přítomném a minulém čase (present and past probability)- předpřítomný čas průběhový + spojky until, since, for- složená podstatná jména- nepřímá otázka, tázací dovětky- idiomy- nepřímá řeč (reported speech)Tematické okruhy:- Customs and traditions- Living in the city- Learning languages- Media, TV, internet- Human body, civilization diseases- People around us+ témata zahrnutá v doplňkových textech

Získané způsobilosti

Výstupní způsobilosti jsou dané Evropským referenčním rámcem pro jazykové znalosti na úrovni B1: Rozumí hlavním myšlenkám srozumitelné spisovné vstupní informace (input) týkající se běžných témat, se kterými se pravidelně setkává v práci, ve škole, ve volném čase atd. Umí si poradit s většinou situací, jež mohou nastat při cestování v oblasti, kde se tímto jazykem mluví. Umí napsat jednoduchý souvislý text na témata, která dobře zná nebo která ho/ji osobně zajímají. Dokáže popsat své zážitky a události, sny, naděje a cíle a umí stručně vysvětlit a odůvodnit své názory a plány.

Literatura

Soars, L. - Soars, J. New Headway Intermediate Student´s book + Workbook. Oxford: Oxford University Press, 1996.

Požadavky

Výuka je vedena podle učebnice New Headway Intermediate (druhá polovina knihy) a je doplněna pomocnými materiály a texty, poslechem audiokazet a sledováním videokazet. Semestr je zakončen gramatickým testem na základě probrané látky a ústní zkouškou dle probraných tematických okruhů.

Garant

Mgr. René Bažanowski