Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Služby a průvodcovství v cestovním ruchu (KSG / XCRPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSG / XCRPR - Služby a průvodcovství v cestovním ruchu, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Služby cestovního ruchu (klasifikace, typologie).2. Standardizace služeb a jejich kvality (důvody zavádění standardů, příklady klasifikátorů v CR, problém "globální" kvality).3. Doprava - neodmyslitelná služba mezinárodního cestovního ruchu4. Informační technologie jako podpora služeb v cestovním ruchu (zavádění ICT jako dlouhodobý trend podpory v MCR, charakteristika služeb a technologií e-tourismu)5. Charakteristika průvodcovství v cestovním ruchu (historie, klasifikace, organizace průvodců)6. Formální a neformální požadavky na průvodce v CR (legislativa, průvodcovská zkouška; charakterové vlastnosti a znalostní předpoklady průvodce, organizační předpoklady průvodce)7. Charakteristika činnosti průvodce

Získané způsobilosti

Prohloubí si znalost základních termínů a pojmů geografie cestovního ruchuChápe význam služeb v mezinárodním cestovním ruchuUmí služby CR klasifikovatOrientuje se v základních kvalitativních ukazatelích služeb CRZískává schopnost orientace v základní nabídce IT nástrojů pro mezinárodní cestovní ruch Umí charakterizovat různé role a činnosti průvodce CRZná základní formální a neformální požadavky na práce průvodceOsvojí si základy průvodcovské přípravy

Literatura

Siwek, T., Boruta, T. Služby a průvodcovství v mezinárodním cestovním ruchu. Ostrava, 2011. Horner S. - Swarbrooke J. Cestovní ruch, ubytování a stravování, využití volného času. Aplikovaný marketing služeb. Praha, 2003. ISBN ISBN 80-247-0202.Pásková M. - Zelenka, J. Cestovní ruch. Výkladový slovník. Praha, 2002. Orieška, J. Metodika činnosti průvodce cestovního ruchu. Praha, 2003. ISBN 80-85970-30-9.Siwek, T. Průvodce cestovního ruchu. Ostrava: Ostravská univerzita, 2007. Wahla, A. - Kremzerová, D. Služby a technika cestovního ruchu. Ostrava: Ostravská univerzita, 2007.

Požadavky

Zkouška bude udělena za odevzdaný korespondenční úkol (1) - ten je specifikován vždy na počátku kurzu a odevzdáván přes prostředí LMS Moodle - a úspěšné splnění písemného testu (minimálně 60 % - otevřené otázky).

Garant

prof. RNDr. Tadeusz Siwek, CSc.