Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do projektového řízení (KSG / XUPRO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSG / XUPRO - Úvod do projektového řízení, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do projektového řízení2. Základy plánování a řízení prostředí3. Řízení času a procesů4. Finanční řízení a řízení rizik5. Evaluace

Získané způsobilosti

Student se orientuje v základních principech a metodice řízení rozvojových projektů soukromé, veřejné i neziskové sféry, v systémech řízení projektů podporovaných z národních a "evropských" dotačních fondů. Student má osvojeny praktické schopnosti pro přípravu a realizaci rozvojových projektů, tyto schopnosti dokáže prakticky používat. Uvedené znalosti a schopnosti student dovede prezentovat v praktických souvislostech na modelových případových studiích, a to jak individuálně, tak v projektovém týmu.

Literatura

SPOLEČNOST PRO PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ. Národní standard kompetencí projektového řízení, verze 3.1. Příloha č. 3: Výkladový slovník pojmů, verze 3.1 090909. Brno: Společnost pro projektové řízení o. s., 2009. NOVÁK, David W. Projektové řízení v územním rozvoji. Studijní opora. Ostrava: Ostravská univerzita v Ostravě, 2013. PROJECT MANAGEMENT INSTITUTE. A Guide to the Project Management Body of Knowledge. Fourth Edition. Newtown Square: Project Management Institute, 2008. SIEBER, Patrik. Analýza nákladů a přínosů. Metodická příručka. Praha: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, 2004. HEERKENS, Gary R. Project Management. McGraw-Hill, 2002. SIEBER, Patrik. Studie proveditelnosti (Feasibility Study). Metodická příručka. Praha: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, 2004. NEWELL, Michael W. a GRASHINA, Marina N. The Project Management Question and Answer Book. Amacom, 2004. WIDEMAN, R. Max. Wideman Comparative Glossary of Project Management Terms.

Požadavky

Předpoklady absolvování kurzu jsou:* zpracování a přednesení seminární práce (1/3 hodnocení)* průběžná aktivní práce na seminářích (1/3)* úspěšné absolvování závěrečného testu (1/3)K absolvování kurzu je třeba dosáhnout alespoň 51 % hodnocení.

Garant

RNDr. David Walter Novák, Ph.D.

Vyučující

RNDr. David Walter Novák, Ph.D.RNDr. David Walter Novák, Ph.D.