Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Angličtina studovaného oboru 1 (UCJ / ANGC1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UCJ / ANGC1 - Angličtina studovaného oboru 1, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1 - 4. Úvod do čtení odborného textu, zásady výslovnosti, podstatná jména (počitatelná /nepočitatelná, nepravidelné množné číslo)5. Člen v angličtině6-7. Přídavná jména a příslovce (tvoření, stupňování, srovnávání).8-9. Zájmena10. Číslovky11-12. Opakování13. Závěrečný testSoučástí každého semináře je četba odborného textu a následná diskuse.

Získané způsobilosti

procvičí základy anglické gramatikyrozumí jednoduchým odborným textůmzvládne základní odbornou konverzaci

Literatura

Soars J., Soars L.:. New Headway Intermediate, the Fourth edition. Oxford University Press, 2009. PHILPOT, S.:. Academic Skills, Level 2, New Headway. nullDoubravová Ch.:. Angličtina pro posluchače VŠCHT. VŠCHT, 1997. http://www.sciencedaily.com. http://www.sciencenews.org. EASTWOOD J.:. Oxford Practice Grammar : Intermediate. Oxford University Press, 2006. HAIS, K., HODEK, B.:. Velký anglicko-český slovník. Academia, 1991.

Požadavky

Vstupní: znalost gramatiky na středoškolské úrovni, tj. písemné dovednosti: správné používání základních gramatických kategorií jednotlivých slovních druhů a ústní dovednosti: schopnost konverzovat na běžná témata - rodina, zájmy, studium, budoucí povolání, cestování, jídlo.Výstupní: Hodnocení předmětu probíhá na základě článku 31 a 33 Studijního a zkušebního řádu OU. Hodnocení je založeno na výsledcích dvou testů, jeden test se píše v polovině semestru a druhý test se píše na konci semestru.

Garant

Jana KlimánkováBlanka Novotná

Vyučující

Jana KlimánkováBlanka Novotná