Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Angličtina studovaného oboru 1 (UCJ / ANGF1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UCJ / ANGF1 - Angličtina studovaného oboru 1, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Všeobecný přehled slovesných časů v angličtině. Pomocná slovesa. Tvoření slov, kolokace.2 - 3. Přítomný čas (prostý, průběhový, činný a trpný rod). Čísla a data. Předložky se slovesy. Frázová slovesa look a be. Přídavná jména.4-5. Minulé časy. Minulý čas prostý, průběhový, činný a trpný rod.6. Předminulý čas prostý. Příslovce. Předložky času.7 - 8. Modální slovesa: povinnost a svolení, rada. Žádosti a nabídky. Tvoření slov. Frázová slovesa oddělitelná a neoddělitelná.9 - 10. Vyjádření budoucnosti. (going to, will, present continuous, present simple). Kolokace: make, do. Předložky místa.11. Otázky se slovesem: like. Like or as? Frázová slovesa s předmětem.12. Opakování13. Závěrečný testSoučástí každého semináře je četba odborného textu a následná diskuse.

Získané způsobilosti

procvičí základy anglické gramatikyprocvičí základy anglické gramatikyrozumí jednoduchým odborným textůmzvládne základní odbornou konverzaciVýstupní: Podmínkou k získání zápočtu je dosažení minimálně 220 bodů z celkových 340 bodůBody je možné získat :1. ze tří testů, ve kterých se ověřují znalosti probrané gramatiky a porozumění odbornému textu.Testy se píší vždy poslední cvičení v říjnu, listopadu a prosinci. Testy jsou dotovány takto: v říjnu 40 bodů, v listopadu 40 bodů a v prosinci 160 bodů. 2. za každé aktivně absolvované cvičení 10 bodů. (maximálně však 100 bodů).

Literatura

SOARS L., SOARS J.:. New Headway Intermediate, the New edition. Oxford University Press, 2009. PHILPOT S.:. Academic Skills Level 2, New Headway. Oxford University Press, 2006. MURPHY R.:. English Grammar in Use. Cambridge University Press, 1994. nullnullnullWallace J.:. Study Skills in English. Cambridge University Press, 1992. null

Požadavky

Vstupní: znalost gramatiky na středoškolské úrovni, tj. písemné dovednosti: správné používání základních gramatických kategorií jednotlivých slovních druhů (Podstatná jména: mn.č., počitatelnost, člen; přídavná jména a příslovce: stupňování, srovnávání; zájmena: osobní, přivlastňovací, zdůrazňovací a zvratná, reciproční, ukazovací, tázací; číslovky: základní, řadové; slovesa: pomocná, způsobová, nepravidelná, trpný rod, podmiňovací způsob, rozkazovací způsob; slovesné časy: přítomný, minulý, budoucí, předpřítomný - prosté a průběhové tvary.)a ústní dovednosti: schopnost konverzovat na běžná témata - rodina, zájmy, studium, budoucí povolání, cestování, jídlo.Výstupní: Hodnocení předmětu probíhá na základě článku 31 a 33 Studijního a zkušebního řádu OU. Hodnocení je založeno na výsledcích dvou testů, jeden test se píše v polovině semestru a druhý test se píše na konci semestru.

Garant

Jana KlimánkováBlanka Novotná

Vyučující

Jana KlimánkováBlanka Novotná