Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Německý jazyk I - mírně pokročilí (KLJ / NEJ21)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KLJ / NEJ21 - Německý jazyk I - mírně pokročilí, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Article. Personal pronouns - nominative. Conjugation - present tense. Using the polite form of address. Conjugation, present tense - verb sein. Word order - declarative and interrogative clause.2. Declension - singular nouns with definite and indefinite article. Nouns - omission of article. Conjugation, present tense - verb haben. Negative (nein, nicht, kein). Adjective in predicate. Cardinal numbers.3. Prepositions with dative. Prepositions with accusative. Declension - personal pronouns. Word order of objects in German clause. Indirect word order in declarative clause. Declension - interrogative pronouns wer and was.4. Possessive pronouns. Expressing Czech "svůj". Conjugation, present tense - verbs with change in root. Imperative. Time telling.5. Declension - singular, weak nouns. Prepositions with dative and accusative. Plural nouns. Verbs stehen - stellen, liegen - legen. Phrase es gibt.6. FACHTHEMEN - GASTRONOMIE I.a) Gastronomische Betriebe, Restaurant-Einrichtungb) Personal im Gaststättenwesen, Bedienungssystemec) Speisenbennenungen, Getränkebennenungend) Speisekarte, Getränkekartee) Merkmale der tschechischen Küche, gesunde Ernährung, Rezeptef) Deutsche, österreichische, schweizerische Küche; Spezialitäten; Getränke

Literatura

JIRÁSKOVÁ, Z. Deutsch in Gastronomie, Hotelwesen und Tourismus. Opava, 2012. ISBN 978-80-7248-717-2.JIRÁSKOVÁ, Z. Deutsch in Kurwesen, Management und Marketing. Opava, 2013. HÖPPNEROVÁ, V. Němčina pro provoz hotelů a společného stravování. Praha: SPN, 1988. FORMANOVÁ, ŽMUDOVÁ. Němčina v gastronomii. Praha: Informatorium, 1996. ISBN 80-85427-77-X.BENEŠ, E.a kolektiv. Praktická mluvnice němčiny. Praha: SPN, 1997. DUSILOVÁ, D. Sprechen Sie Deutsch? 1. a 2. díl. Praha, 2000.

Požadavky

Předmět je ukončen zápočtem, který studenti získají na základě domácí přípravy, průběžného písemného či ústního testování a kreditního testu. V průběhu semestru mají studenti možnost získat až 100 bodů jako maximum, přičemž k získání zápočtu je 70 bodů minimum. Studenti tohoto předmětu mají závaznou 75% docházku. Získání zápočtu je podmínkou pro zapsání navazující části cizího jazyka.

Garant

PhDr. Zdenka JIRÁSKOVÁ

Vyučující

PhDr. Zdenka JIRÁSKOVÁMgr. Jana MATĚJČKOVÁMgr. Alena NĚMCOVÁ