Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Arch.českých zemí - paleolit a mezolit (UA / A0045)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UA / A0045 - Arch.českých zemí - paleolit a mezolit, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vymezení tématu a dějiny poznání paleolitu v českých zemích a na Slovensku2. Současná badatelská základna paleolitické archeologie v českých zemích a na Slovensku3. Raný a starý paleolit4. Střední paleolit5. Problematika přechodu k mladému paleolitu a otázka koexistence neandertálců a anatomicky moderních lidí6. Bohunicien7. Szeletien8. Aurignacien9. Gravettien10. Epigravettien (epiaurignacien) a magdalénien11. Pozdní paleolit12. Mezolit a problematika nástupu neolitu

Získané způsobilosti

Základní znalosti tématu kurzu.

Literatura

Oliva, M. Aurignacien na Moravě, Studie Muzea Kroměřížska ´87, Kroměříž. Klíma, B. Dolní Věstonice, Praha. Klíma, B. Lovci mamutů z Předmostí, Praha. Svoboda, J. (ed.):. Paleolit Moravy a Slezska. Podborský et al. Pravěké dějiny Moravy. Bárta, J. Slovensko v staršej a strednej dobe kamennej, Bratislava. Fridrich J. Staropaleolitické osídlení Čech. PA - supplementum 10, Praha. Fridrich, J. Středopaleolitické osídlení Čech, Praha. Oliva, M. The Szeletian Occupation of Moravia, Slovakia and Bohemia, 77. Valoch K. V záři ohňů nejstarších lovců (starší doba kamenná - paleolit).

Požadavky

Úspěšné absolvování zkoušky formou písemného testu.

Garant

Mgr. Ondřej MLEJNEK

Vyučující

Mgr. Ondřej MLEJNEKMgr. Ondřej MLEJNEK