Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do archeologie středověku (UA / A0086)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UA / A0086 - Úvod do archeologie středověku, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1/ Základní vymezení pojmu, dějiny výzkumu2/ Základní metody archeologického výzkumu3/ Základní metody datace archeologických předmětů4/ Rekonstrukce v archeologii5/ Základní charakteristika osídlení v raném a vrcholném středověku6/ Vesnice v raném a vrcholném středověku7/ Opevněné sídlo v raném a vrcholném středověku8/ Město a jeho archeologický obraz9/ Produkce keramiky ve středověku10/ Využití železa ve středověku11/ Řemeslná produkce v raném a vrcholném středověku.12/ Všední den ve středověku

Získané způsobilosti

Vypracování a úspěšné obhájení seminární práce

Literatura

Gojda,M. Archeologie krajiny,Vývoj archetypů kulturní krajiny,Praha 2000. Vařeka,P. Archeologie středověkého domu,Plzeň 2004. Hoffmann,F. České město ve středověku,Praha 1992. Fehring,G.P. Die Archäologie des Mittelalters, Darmstadt 2000. Čižmář,M. Encyklopedie hradišť na Moravě a ve Slezsku, Praha 2004. Kouřil,P.,Prix,D.Wihoda,M. Hrady českého Slezska,Brno-Opava 2000. Lutovský,M. Ilustrovaná encyklopedie slovanské archeologie v Čechách, na Moravě a ve Slezsku,Praha 2001. Goš,V. Loštice-město středověkých hrnčířů,Opava 2007. Goš,V.,Kapl,V. Slovanská osada u Palonína,okr.Šumperk,Archeologické rozhledy 38-1986,176-204. Nekuda,V.,Reichertová,K. Středověká keramika v Čechách a na Moravě,Brno 1968. Smetánka,Z. Život středověké vesnice,Zaniklá Svídna,Praha 1988.

Požadavky

Vypracování a úspěšné obhájení seminární práce

Garant

PhDr. Vladimír GOŠ, CSc.

Vyučující

PhDr. Vladimír GOŠ, CSc.PhDr. Vladimír GOŠ, CSc.