Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Archeologie Evropy - doba bronzová a hal (UA / A0107)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UA / A0107 - Archeologie Evropy - doba bronzová a hal, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod k problematice2. Periodizační a chronologické systémy3. Vývoj doby bronzové na Krétě4-5. Vývoj doby bronzové v Řecku6. Kultura se šňůrovou keramikou v Evropě7-8. Kultura zvoncovitých pohárů v9.-10. Doba bronzová a halštatská na Balkáně11. Doba bronzová a halštatská ve východní Evropě12. Doba bronzová a halštatská na severu Apeninského poloostrova

Získané způsobilosti

Základní znalosti tématu kurzu.

Literatura

Bóna, I.:. Die mittlere Bronzezeit Ungarns und ihre südöstliche Beziuhungen, Budapest 1975. Gedl, M.:. Epoka brązu i wczesna epoka żelaza w Europie, Krakow 1980. Tasić, N. (ed.):. Kulturen der Frühbronzezeit des Karpatenbeckens und Nordbalkan, Beograd 1984. Bartoněk, A.:. Latina pro posluchače filosofické fakulty. Brno 1991. Bouzek, J. a kol.:. Nástin evropského pravěku, Praehistorica IX, Praha 1992. Bukowski, Z. a kol.:. Od środkowej epoki brązu do środkowego okresu lateńskiego, Prahistoria ziem polskich IV, Wrocław - Warszawa - Kraków - Gdańsk 1979. Machnik, J. a kol.:. Wczesna epoka brązu, Prahistoria ziem polskich III, Wrocław - Warszawa - Kraków - Gdańsk 1978.

Požadavky

Základní znalost vývoje v době bronzové a na počátku doby železné v Evropě. Zpracování referátu.

Garant

Prof. PhDr. Stanislav STUCHLÍK, CSc.

Vyučující

Prof. PhDr. Stanislav STUCHLÍK, CSc.Prof. PhDr. Stanislav STUCHLÍK, CSc.