Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Archeologie Evropy - doba laténská (UA / A0108)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UA / A0108 - Archeologie Evropy - doba laténská, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Shrnutí problematiky doby laténské, původ a kořeny keltského etnika, keltská expanze2. Polsko a Zakarpatská Ukrajina3. Maďarsko4. Rakousko5. Slovinsko, Srbsko a další území býv. Jugoslávie6. Rumunsko, Bulharsko, Řecko, Malá Asie7. Itálie8. Švýcarsko9. Německo10. Francie, Belgie11. Británie12. Španělsko

Získané způsobilosti

Základní znalosti tématu kurzu.

Literatura

Čižmářová, J.:. Encyklopedie Keltů na Moravě a ve Slezsku. Praha 2004. Waldhauser, J.:. Encyklopedie Keltů v Čechách. Praha 2001. Procházka, A.:. Gallská kultura na Vyškovsku. La T?ne středomoravský. Slavkov u Brna 1937. Birkhan, H.:. Kelten. Wien 1997. Waldhauser, J.:. Keltische Gräberfelder in Böhmen, Bericht RGK 68. Drda, P. - Rybová, A.:. Keltové a Čechy. Praha 1998. Filip, J.:. Keltská civilizace a její dědictví. Praha 1959. Čižmář, M.:. Laténský depot ze Ptení. K poznání kontaktů našeho území s jihem. PA XCIII. Čižmář, M.:. Relativní chronologie keltských pohřebišť na Moravě, PA LXVI, 1975. Filip, J.:. Umělecké řemeslo v pravěku.

Požadavky

Úspěšné absolvování zkoušky

Garant

Mgr. Peter KOVÁČIK, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Peter KOVÁČIK, Ph.D.Mgr. Peter KOVÁČIK, Ph.D.