Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikace informačních technologií v arch (UA / A0200)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UA / A0200 - Aplikace informačních technologií v arch, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1/ Obecný úvod, vývoj a současný stav.2/ Metodická a interdisciplinární východiska aplikace informačních technologií v praxi.3/ Stratigrafická metoda a praktické aspekty aplikace informačních technologií v archeologii.4/ Digitalizace fotodokumentace - charakteristika a realizace.5/ Digitální fotodokumentace - zpracování a archivace.6/ Digitální fotodokumentace - výstupy a prezentace.7/ Digitalizace kresební dokumentace - charakteristika a realizace.8/ Digitální kresební dokumentace - zpracování a archivace.9/ Digitální kresební dokumentace - výstupy a prezentace.10/ Písemná dokumentace - charakteristika a realizace.11/ Písemná dokumentace - zpracování a archivace.12/ Písemná dokumentace - výstupy a prezentace.13/ Závěrečné shrnutí a písemní test.

Získané způsobilosti

Úspěšné zvládnutí testu na konci semestru.

Literatura

Kuna, M. - Křivánková, D. Archiv 2.0 - Systém archeologické databáze Čech. Macháček, J. (ed.). Počítačová podpora v archeologii. Macháček, J. (ed.). Počítačová podpora v archeologii 2. Neústupný, E. - John, J. (ed.). Příspěvky k archeologii 2. Neústupný, E. (ed.). Příspěvky k prostorové archeologii 1. Neústupný, E. Role databází v archeologii - The role of databases in archeology. Baštová, D. - Krušinová, L. - Sklenářová, Z. - Volfík, P. Státní archeologický seznam.

Požadavky

Aktivní účast na výuce.

Garant

Mgr. Peter KOVÁČIK, Ph.D.