Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikace informačních technologií v arch (UA / A0201)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UA / A0201 - Aplikace informačních technologií v arch, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Videodokumentace - charakteristika, pořizování, zpracování, archivace a prezentace.2. Audiodokumentace - charakteristika, pořizování, zpracování, archivace a prezentace.3. Fotogrammetrie - charakteristika, příprava, geodetické měření a podklady.4. Fotogrammetrie - realizace, zpracování, výstupy.5. Matematicko-statistické metody v archeologii - příprava dat, seriace, typologie, kódy.6. Matematicko-statistické metody v archeologii - práce z databází.7. Matematicko-statistické metody v archeologii - výstupy, tabulky a grafy.8. Geografické informační systémy v archeologii - příprava dat.9. Geografické informační systémy v archeologii - tvorba GIS.10. Geografické informační systémy v archeologii - analýza GIS.11. Geografické informační systémy v archeologii - výstupy GIS.12. Další oblasti aplikace informačních technologií v archeologii.13. Závěrečné shrnutí a písemní test.

Získané způsobilosti

Úspěšné zakončení předmětu na konci semestru testem.

Literatura

Kuna, M. - Křivánková, D. Archiv 3.0. Systém Archeologické databáze Čech. Macháček, J. Počítačová podpora v archeologii. Brno, 1997. Macháček, J. (ed.). Počítačová podpora v archeologii 2. Neústupný, E. - John, J. (ed.). Příspěvky k archeologii 2. Neústupný, E. (ed.). Příspěvky k prostorové archeologii 1. Neústupný, E. Role databází v archeologii - The role of databases in archeology. Baštová, D. - Krušinová, L. - Sklenářová, Z. - Volfík, P. Státní archeologický seznam.

Požadavky

Aktivní účast na výuce.

Garant

Mgr. Peter KOVÁČIK, Ph.D.