Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Umělecká řemesla v pravěku a dnes (UA / A0204)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UA / A0204 - Umělecká řemesla v pravěku a dnes, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1/ Postavení uměleckých řemesel /užitého umění/ v kontextech dějin umění2/ Rozhraní a provázání umělecké tvorby a řemeslné výroby3/ První materiálová východiska, dřevo, kámen, kost, reflexe dneška4/ Keramika v pravěku a dnes5/ Nejst6/ Měď, cín a bronz7/ Drahé kovy8/ Železo9/ Speciální techniky /smalty, intarzie, kombinace materiálů/10/ Organické materiály /textilní vlákna, kůže/11/ Míra dochovanosti a možnosti dokumentace12/ Současnost uměleckých řemesel, kontext tradic a modernosti

Získané způsobilosti

Úspěšné složení písemného testu.

Literatura

Petráň, J. a kol.:. Dějiny hmotné kultury I/1, ?, II/1, II/2. Morant, H.:. Dějiny užitého umění. Lutovský, M.:. Ilustrovaná encyklopedie slovanské archeologie v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. Podborský, V. (ed.):. Pravěké dějiny Moravy. Filip, J.:. Umělecké řemeslo v pravěku.

Požadavky

Aktivní účast na výuce.

Garant

PhDr. Petr VOJTAL