Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Moderní informační a komunikační technol (UA / A1255)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UA / A1255 - Moderní informační a komunikační technol, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1/ Úvod do předmětu, vymezení cíle a obsahu předmětu, seznámení s literaturou a prameny, podmínky k udělení zápočtu, vymezení základních pojmů a souvislosti2/ Archeologie a moderní informační a komunikační technologie3/ Interaktivní prezentace s využitím multimédií v prostředí aplikací interaktivních tabulí4/ Tvorba multimediálních a interaktivních PDF formátu5/ Správa a sdílení dokumentů a znalostí prostřednictvím moderních technologií.6/ Videokonferenční technologie v praxi7/ Archeologická data a jejich zpracování v aplikacích8/ Tabulkové procesory (relativní a absolutní adresace, základní funkce pro zpracování dat, grafické zpracování dat.)9/ Základy popisné a analytické statistiky v archeologii v aplikaci MS Excel10/ Databázové zpracování tabulek (evidenční a analytické databáze)11/ Hloubková analýza dat v sestavách kontingenčních tabulek a grafů12/ Obhajoba semestrální práce

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování předmětu budou studenti schopni prezentovat získaná data v aplikacích, které se využívají v praxi, dále budou schopni aplikovat teoretické poznatky na praktických příkladech a naučí se pracovat v aplikacích: Microsoft Excel, Microsoft Access a statistické aplikaci SPSS. Pochopí základní funkce pro zpracovávání dat a také se zorientují v rozsáhlé oblasti softwarových produktů. Na základě zadané semestrální práci se naučí vytvářet vlastní databáze a naučí se zpracovávat výsledky výzkumu ve statistické aplikaci.

Literatura

CHMELAŘOVÁ, M. Aplikace pro výzkum [online]. Distanční studijní opora a e-learningový kurz. Opava: SU v Opavě, 2012. KUNSTOVÁ R. Efektivní správa dokumentů. Praha: Grada, 2011. Mezgár, I. Integration of ICT in smart organizations. Idea Group Inc. 2006. ISBN 1591403901.MACHÁČEK, J. (ed.). Počítačová podpora v archeologii 2. Brno - Praha - Plzeň: Ústav archeologie a muzeologie MU Brno, Archeologický ústav AV ČR Praha. Příručka IBM SPSS Statistics Base 18.0 (kniha). Analyticko-konzultační oddělení SPSS CR, listopad 2009. KOLEKTIV AUTORŮ. S počítačem do Evropy - ECDL.

Požadavky

Tvorba a obhajoba projektu. Evaluace formou písemného testu v prostředí E-learningového kurzu k ověření teoretických a praktických znalostí dané problematiky.

Garant

PhDr. Jindra PLANKOVÁ, Ph.D.