Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět VS - Šperk a součásti kroje v době latén (UA / A1263)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UA / A1263 - VS - Šperk a součásti kroje v době latén, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.+ 2. Úvod do problematiky, periodizace, výzdobné styly a motivy, tzv. Waldalgesheimský styl, součásti oděvu, základní literatura.3. + 4. Inventář časně laténského období a knížecí hroby, období plochých keltských pohřebišť, variabilita a vypovídací hodnota keltských kruhových garnitur.5. + 6. Součásti opasku ženského i mužského oděvu, amulety a figurální závěsky.7. + 8. Kruhový šperk ze skla a švartny a jejich výroba.9. + 10. Šperk v oppidálním období.

Literatura

Čižmářová, J. Encyklopedie Keltů na Moravě a ve Slezsku. Waldhauser, J.:. Encyklopedie Keltů v Čechách. Praha 2001. Bujna, J. Kruhový šperk z laténskych ženských hrobov na Slovensku. Čižmář, M. Zur relativ-chronologischen Stellung des jüngsten Horizontes keltischer Gräberfelder in Mähren, AR XXII.

Garant

Mgr. Hana ČIŽMÁROVÁ