Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Česká a polská terminologie výroby štípa (UA / A1264)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UA / A1264 - Česká a polská terminologie výroby štípa, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Náčrt historie tvorby terminologie štípané kamenné industriev českých zemích a v Polsku.2. Nejdůležitější publikace.3. Terminologie chronologicko - kulturních změn v průběhu existence výroby štípané kamenné industrie.4. Technologické a technické aspekty.5. Morfologické a typologické aspekty (skupiny výrobků a jejich typologie) I.6. Morfologické a typologické aspekty (skupiny výrobků a jejich typologie) II.7. Morfologické a typologické aspekty (skupiny výrobků a jejich typologie) III.8. Problematika funkce štípané kamenné industrie.9. Petroarcheologická problematika štípané kamenné industrie.10. Problematika získávání a přípravy kamenných surovin pro výrobu štípané kamenné industrie.11. Problematika distribuce a směny.12. Česko - polský a polsko - český terminologický slovník.

Literatura

NOVOTNÝ B. A KOLEKTÍV. Encyklopedia archeologie. KOZŁOWSKI J. K., KOZŁOWSKI S. K. Epoka kamienia na ziemiach polskich. VENCL S. Hostim. Magdalenian in Bohemia, Památky Archeologické. PŘICHYSTAL A. Kamenné suroviny v pravéku východní části střední Evropy. SULGOSTOWSKA Z. Kontakty społeczności późnopaleolitycznych i mezolitycznych między Odrą, Dźwiną i górnym Dniestrem. Studium dystrybucji wytworów ze skał krzemionkowych. BRONOWICKI J., MASOJĆ M. Krzemieniarstwo ludności kultury łużyckiej na Śląsku na przykładzie stanowiska Zakrzów 41, pow. krapkowicki. BAGNIEWSKI Z. Kultura komornicka na Dolnym Śląsku, Wrocław - Warszawa - Kraków - Gdańsk. KOPACZ J., ŠEBELA L. Kultura unietycka i grupa wieterzowska na Morawach na podstawie materiałów krzemieniarskich. KOZŁOWSKI S. K. Pradzieje ziem polskich od IX do V tysiąclecia p.n.e.. SCHILD R., MILISAUSKAS S., KRUK J. Słownik archeologii prehistorycznej (z aneksami przyrodniczymi) polsko - angielski / angielsko - polski. NERUDA P. Středni paleolit w moravských jeskyních (Middle Palaeolithic in Moravian caves). BRAY W., TRUMP D. The Penguin Dictionary of Archaeology. KOZŁOWSKI J. K. Wielka historia Świata. Tom I: Świat przed rewolucją neolityczną. KOWALEWSKA B. Wörterbuch der Ur- und Frühgeschichte Deutsch - Polnisch / Polnisch / Deutsch. BALCER B. Wytwórczość narzędzi krzemiennych w neolicie ziem Polski. PŘICHYSTAL A. Zdroje kamenných surovin, [w:] Paleolit Moravy a Slezska (wydanie drugie zaktualizowane).

Garant

Mgr. Jarosław BRONOWICKI, PhD