Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy typologie archeol. mobiliáře (UA / M0086)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UA / M0086 - Základy typologie archeol. mobiliáře, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1/ Úvod do typologie a terminologie2/ Typologie paleolitického mobiliáře3/ Typologie neolitického mobiliáře4/ Typologie eneolitického mobiliáře5/ Typologie mobiliáře doby bronzové6/ Typologie mobiliáře doby železné7/ Typologie mobiliáře doby římské a stěhování národů8/ Typologie mobiliáře středověku a raného novověku

Získané způsobilosti

Základní znalosti tématu kurzu.

Literatura

Podborský, V. et al. : Pravěké dějiny Moravy. Brno. Sklenář, K. a kol. Archeologický slovník 1 - 3. Praha. Sklenář, K. - Hartl, J.:. Archeologický slovník 1. Kamenné artefakty. Sklenář, K. - Lutovský, M.:. Archeologický slovník 2. Kovové artefakty. Sklenář, K.:. Archeologický slovník 3. Keramika a sklo. Sklenář, K.:. Archeologický slovník 4. Kostěné artefakty. Kol. autorů. Archeologie pravěkých Čech 1 - 6. Praha. Unger, J. - Michna, P. (eds.):. Pravěká a středověká keramika. Filip, J.:. Pravěké Československo. Pleiner, R. a kol.:. Pravěké dějiny Čech. Podborský, V. a kol.:. Pravěké dějiny Moravy. Stuchlík, S.:. Užití bronzu v pravěku. Koštuřík, P.:. Užití kamene v pravěku. Kaván, J.:. Užití kosti a parohu v životě člověka od paleolitu až po středověk. Černá, E.:. Užití skla v pravěku. Waldhauser, J.:. Užití zlata v pravěku zejména na Moravě a v Čechách. Čižmář, M.:. Užití železa v pravěku, Mikulov - Břeclav 1977.

Požadavky

aktivní účast na seminářích

Garant

PhDr. Jiří JUCHELKA, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jiří JUCHELKA, Ph.D.