Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Literárněkritické praktikum 2 (UBK / 00065)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UBK / 00065 - Literárněkritické praktikum 2, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cílem a náplní letního semestru je zúročit poznatky z předchozích cvičení ve vlastní literárněkritické praxi, to znamená především ve psaní recenzí na současnou prozaickou a básnickou produkci. Nad jednotlivými recenzemi je vedena diskuse, vztahující se jednak k hodnotě recenzovaného díla a poté ke kvalitám samotné recenze. Posluchači jsou vedeni také ke psaní reflexí na recenze, tj. polemik, glos, ale i jiných publicistických útvarů (např. esej, kritický medailon apod.).Předmět lze studovat během studijního pobytu v rámci projektu Erasmus-Sokrates distančně - nutná domluva s vyučujícím ÚBK.

Požadavky

Podmínky pro udělení zápočtu studenti splní do konce zápočtového týdne. Případné náhradní termíny budou vypsány ve zkouškovém období, a to pouze v jeho začátku. Jednou z hlavních podmínek je AKTIVNÍ účast na seminářích (povoleny jsou 2 absence).Další podmínkou pro udělení zápočtu je přednesení referátu, který bude spočívat v přiblížení konkrétního literárněkritického problému, nebo autora kolegům. To ovšem nemůže znamenat pouhý výtah textu, případně výpisky z odborné literatury. V textu referátu musí být patrná i tvůrčí aktivita studenta.Dále je zápočet podmíněn třemi literárněkritickými texty, které budou studenti odevzdávat v průběhu semestru a které budou podkladem pro diskuzi. To ovšem předpokládá znalost reflektovaného díla, proto je další nezbytnou podmínkou udělení zápočtu též pravidelná četba kritizovaných textů.

Garant

Mgr. Jakub CHROBÁK, Ph.D.