Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dramaturgický workshop I (UBK / 10005)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UBK / 10005 - Dramaturgický workshop I, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Definování pojmu dramaturgie, jeho historie.2. Osobnost dramaturga v divadle a jeho úkoly a náplň jeho práce.3. Hledání textů, látek, námětů pro jevištní ztvárnění, pro konkrétní divadlo (divadelní agentury a divadelní odborná periodika).4. Dramaturgický plán pro konkrétní divadlo.5. Vytvoření dramaturgické koncepce pro festival Na cestě.

Získané způsobilosti

Student by měl být schopen vybrat předlohu pro inscenování, dramaturgicky ji nahlédnout, upravit a vytvořit dramaturgicko-režijní koncepci a knihu.

Literatura

RICHTER, L. Co skrývá text. Praha: Společenství pro pěstování divadla pro děti a mládež DDD, 2005. VOSTRÝ, J. Činoherní klub ? dramaturgie v praxi. Praha: Divadelní ústav, 1996. LESSING, G. E. Hamburská dramaturgie. Praha: Odeon, 1980. GROSMAN, J. Inscenace. Praha: Pražská scéna, 1997. RICHTER, L. O divadle. Praha: Společenství pro pěstování divadla pro děti a mládež DDD, 2006. RICHTER, L. Praktická dramaturgie v kostce. Praha: Společenství pro pěstování divadla pro děti a mládež DDD, 2003. CÍSAŘ, J. Základy dramaturgie. Praha: AMU, 2008.

Požadavky

1. Aktivní účast v seminářích (povoleny 2 absence). 2. Přehled o aktuálních inscenacích ve významných českých a moravských divadlech. 3. Návrh dramaturgického plánu pro konkrétní, přesně specifikované divadlo (minimálně 4 tituly, odůvodnění výběru, syžety a realizační týmy). 4. Vypracovaný úkol student dodá minimálně týden před vypsaným datem pro udílení zápočtů. Rozsah práce je minimálně 5 normostran. Kredity jsou uděleny na základě odevzdaných prací s přihlédnutím k aktivní účasti v diskusích na semináři.Kontakt na vyučujícího: MgA. Hana Galetková - hag25@seznam.cz

Garant

Mgr. Hasan ZAHIROVIĆ, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Hasan ZAHIROVIĆ, Ph.D.