Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Workshop divadelní inscenace I (UBK / 10010)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UBK / 10010 - Workshop divadelní inscenace I, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět bude veden výhradně prakticky. Studenti budou spolupracovat na tvorbě divadelních etud, jednoduchých dramatických situací, aktovek či částí inscenace. Bude je analyzovat a diskutovat o nich. Důraz je kladen na tvůrčí proces, povzbuzení kreativity, motivace studentů k vlastní tvorbě, zapojení se do práce na inscenaci v nejrůznějších rolích .

Získané způsobilosti

Praktická zkušenost s přípravou inscenovaného čtení a komponovaného večera. Praktická herecká zkušenost.Pochopení základních inscenačních principů a divadelních funkcí. Student bude schopen přečíst a vyložit text a vytvořit dramaturgicko-režijní koncepci a analyzovat dramatické situace a motivace jednání dramatických postav.

Literatura

Různí. Tři vybrané dosud neinscenované dramatické texty (dle výběru studentů 2. ročníku KD) z Agentury DILIA Praha. Grossman, Jan. Inscenace, Pražská scéna v Praze 1997. Vostrý, Jaroslav. Režie je umění. Praha : Akademie múzických umění v Praze, Divadelní fakulta, 2009. ISBN 978-80-7331-148-3.

Požadavky

1. Aktivní účast v dílně. 2. Zápočet bude studentovi udělen po absolvování dílny, kdy aktivní účast na workshopu je podmínkou pro udělení zápočtu. Kontakt na pedagoga: MgA. Hana Galetková - hag25@seznam.cz

Garant

MgA. Hana VOLKMEROVÁ

Vyučující

MgA. Hana VOLKMEROVÁ