Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář divadelní tvorby I/2 (UBK / 10104)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UBK / 10104 - Seminář divadelní tvorby I/2, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zasvěcení do praktické tvorby inscenace. Komplexní vnímání všech její složek a všech funkcí při tvorbě inscenace. Získání základního povědomí také o všech podpůrných složkách při tvorbě inscenace. Praktické seznámení a získání zkušeností s tvůrčí prací při vzniku jevištního tvaru.

Literatura

Richter, Luděk. Co skrývá text, Společenství pro pěstování divadla pro děti a mládež DDD, v Praze 2005. Ptáčková, Věra. Česká scénografie XX. století. Praha, 1982. Vostrý, Jaroslav. O hercích a herectví. Praha: Achát, 1999. Vostrý, Jaroslav. Režie je umění. Praha : Akademie múzických umění v Praze, Divadelní fakulta, 2009. ISBN 978-80-7331-148-3.Pavlovský, Petr (ed.). Základní pojmy divadla. Teatrologický slovník. Praha, 2004.

Požadavky

1. Ativní účast na seminářích.2. Vypracování úkolů zadaných pedagogem v průběhu semestru.3. Zápočet bude udělen na základě vypracování závěrečné práce na zadané téma.

Garant

MgA. Hana VOLKMEROVÁ

Vyučující

MgA. Hana VOLKMEROVÁ