Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dramaturgický workshop II (UBK / 10105)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UBK / 10105 - Dramaturgický workshop II, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Kritické nahlédnutí na současnou divadelní dramaturgii.2. Komparace dramplánů vybraných divadel v České republice.3. Schopnost nalézat zajímavé tituly pro daný typ divadla a popsat inscenační záměr.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je rozvíjet a zdokonalovat schopnosti přípravy dramaturgického plánu konkrétního divadla, či fiktivního divadelního festivalu, přehlídky.Vše porovnat se současnou divadelní scénou, inscenacemi, kulturními akcemi, přehlídkami, festivaly...

Literatura

Richter, L. Co skrývá text?. Praha: Společenství pro pěstování divadla pro děti a mládež DDD, 2005. Pavis, P. Divadelní slovník. Praha: Divadelní ústav, 2003. Grossman, J. Inscenace. Praha: Pražská scéna, 1997. Richter, L. Praktická dramaturgie v kostce. Praha: Společenství pro pěstování divadla pro děti a mládež DDD, 2003. Císař, J. Základy dramaturgie I. Dramatická postava. Praha: AMU, 2003. Císař, J. Základy dramaturgie I. Situace. Praha: AMU, 1999.

Požadavky

1. Pro udělení zápočtu musí student aktivně navštěvovat cvičení (povoleny 2 absence). 2. Student si zvolí dramatický text a pro závěrečné kolokvium musí být schopen obhájit jeho uvedení ve zvoleném typu divadla a navrhnout tým realizátorů, stejně jako určit publikum, pro které je text určen. Krátce a výstižně popíše inscenační záměr.3. Vypracovaný úkol student dodá emailem, nebo přímo pedagogovi týden před vypsaným kolokviem. Rozsah práce je min. 4 normostrany. Kontakt na vyučující: Mgr. Hasan Zahirović - hasanzahirovicart@gmail.com

Garant

Mgr. Hasan ZAHIROVIĆ, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Hasan ZAHIROVIĆ, Ph.D.