Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praxe II (UBK / 10109)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UBK / 10109 - Praxe II, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Na základě vlastního zájmu nebo doporučení garanta či jiného pedagoga si student zvolí určité konkrétní divadlo nebo jinou kulturní instituci. Poté svůj výběr konzultuje s garantem předmětu a definitivně jej potvrdí. V rámci praxe se zúčastní chodu instituce nejen jako pozorovatel, ale jako aktivní článek, prakticky se podílející na realizaci tvůrčího procesu (např. vznik inscenace, realizace festivalu, vedení divadelních workshopů, příprava či produkce rozmanitých projektů, praxe v médiích apod.) Seznámí se tak i s těmi prvky a aspekty vzniku daného díla či projektu, které zůstávají pohledu zvenčí skryty.Příklady praxí:- asistent dramaturgie v rámci zvolené inscenace v divadle- spolupráce s jinou kulturní organizací (ideálně v oblasti dramaturgie, produkce, koordinace či divadelního lektorství)- lektorská činnost v oblasti divadelního vzdělávání (exkluzivní spolupráce s Národním divadlem moravskoslezským)- spolupráce v rámci divadelního či filmového festivalu (produkce, organizace, dramaturgie atp.)- praxe v médiích (tištěná i elektronická, televize, rozhlas)

Získané způsobilosti

Propojení teorie s praxí, možnost pochopit teorii prostřednictvím praxe, resp. doškolení v praxi, navázaní kontaktů využitelných během studia i v budoucím profesním uplatnění.

Požadavky

1. Praxi si student bakalářského stupně studia zvolí na základě svých preferencí a zájmů, před její realizací konzultuje výběr s pedagogem - garantem předmětu. 2. Aktivní účast na praxi zahrnuje min. 14 pracovních dní (praxe nemusí být absolvována kontinuálně, po dohodě s danou institucí ji lze realizovat v jednotlivých konkrétních dnech s ohledem na efektivitu získávání zkušeností). 3. Po ukončení praxe student vypracuje závěrečnou zprávu (v rozsahu min. 5 normostran), kde zaznamená průběh praxe, jakým způsobem byla pro něj přínosná, na jakých činnostech se podílel, jak se případně reálný provoz lišil od jeho očekávání, včetně případných negativ. Praxe je studentovi započtena v akademickém roce jejího zapsání, záznam do systému již nelze provést po ukončení zkouškového období. Kontakt: jana.cindlerova@email.cz

Garant

Mgr. Jana CINDLEROVÁ, Ph.D.