Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Divadelní festival III (UBK / 10208)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UBK / 10208 - Divadelní festival III, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Návštěva divadelního festivalu a aktivní se divácké zapojení do festivalového dění (např. účast na rozborových seminářích, příprava festivalového zpravodaje atp). Předmět je vypisován v souvislosti s probíhajícími divadelními festivaly v daném roce (např. OST-RA-VAR, Divadelní Flora Olomouc, Dream Factory Ostrava atd.). Předmět je mimořádně rozvrhován - záleží vždy na aktuální programové nabídce dostupných festivalů. Pozor: nejedná se o tvůrčí či produkční zapojení do chodu festivalu!!!

Získané způsobilosti

Student bude schopen orientovat se v domácí divadelní tvorbě v širším kontextu.

Požadavky

1. Návštěva festivalu ve sjednaném rozsahu (nutná předběžná konzultace s pedagogem).2. Divácká účast na plánovaných inscenacích (100% přítomnost) a dalších souvisejících akcích (např. diskuse s tvůrci). 3. Výsledkem bude dodání písemné analýzy vztahující se k danému úkolu v rozsahu minimálně 5 normostran (většinou se jedná o recenzentské zhodnocení festivalu, které by mělo mít odborný hodnotící charakter a podobu a zaměření jako např. článek pro odborné periodikum, pisatel se zaměří na hodnocení festivalu, jeho dramaturgie i jednotlivých představení). Práci je nutné odevzdat v dostatečném časovém předstihu před termínem udělování zápočtu - nejméně 4 pracovní dny předem a to prostřednictvím mailu. Student také může také vystoupit s odborným příspěvkem v rámci festivalových seminářů, případně lze spolupracovat na přípravě festivalového zpravodaje.4. Předmět lze absolvovat v zimním nebo letním semestru. Kontakt na vyučujícího: bergmannova@hotmail.com, pavla.bergmannova@fpf.slu.cz