Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diplomový seminář (UBK / 10300)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UBK / 10300 - Diplomový seminář, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Volba tématu práce. Kritéria výběru projektu pro bakalářskou práci.2. Zpracování přihlášky bakalářské práce.3. Základní informace a pokyny týkající se vypracování diplomové práce, požadavky na obsah a rozsah diplomové práce.4. Práce s odbornou literaturou a prameny, citační postupy a odkazy. Bibliografie.5. Odborný styl a jeho specifika. Metodologie odborné práce, vědecká etika, struktura textu, otázky stylu, argumentace apod..6. Úprava práce, grafika a další formální požadavky práce.7. Průběh práce, vedoucí, oponent, obhajoba.8. Konzultace s vedoucím práce.

Získané způsobilosti

Student je schopen vlastní badatelské práce a vytvoření odborného textu se všemi předepsanými náležitostmi.

Literatura

Diplomová práce. Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta, Ústav informačních studií a knihovnictví 2003. ECO, U.:. Jak napsat diplomovou práci. Votobia, Olomouc, 1997. ČMEJRKOVÁ, S. - DANEŠ, F. - SVĚTLÁ, J.:. Jak napsat odborný text. Praha: Leda, 1999. Praha: Leda, 1999. SGALL, P. - PANEVOVÁ, J.:. Jak psát a jak nepsat česky. Praha: UK-Karolinum, 2004. ŠESTÁK, Z.:. Jak psát a přednášet o vědě. Praha: Academia, 2000. CHÝLA, R.:. Model odborného textu z hlediska optimálního působení na čtenáře. Praha, 2003. HUBÁČEK, J.:. Učebnice stylistiky. Praha: SPN, 1987.

Požadavky

1. Aktivní účast v semináři (povoleny dvě absence). 2. Vypracování dílčích úkolů dle pokynů pedagoga.3. Kvalitní zpracování přihlášky tématu bakalářské diplomové práce, vypracování bakalářské práce.4. Vypracování tezí (základu) projektu praktické zkoušky pro stítní závěrečnou bakalářskou zkoušku.Kontakt na vyučujícího: Mgr. Pavla Bergmannová - bergmannova@hotmail.com, pavla.bergmannovavfpf.slu.cz

Garant

Mgr. Pavla BERGMANNOVÁ

Vyučující

Mgr. Pavla BERGMANNOVÁ