Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dramaterapie (UBK / 20024)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UBK / 20024 - Dramaterapie, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Arteterapie.2. Dramaterapie.3. Socioterapie.4. Psychoterapie.5. Taneční terapie.6. Muzikoterapie.7. Terapie loutkou.

Získané způsobilosti

Student porozumí teoreticky i prakticky podstatě dramaterapie.

Literatura

VALENTA, M.:. Dramaterapie. Praha: PORTÁL, 2001. MACKOVÁ,S. Dramatická výchova.Brno:DiFa 2004. HILLMAN J. Klíč k duši. Praha: PORTÁL, 2000. MACHKOVÁ, E. Metodika dramatické výchovy. Zásobník her a improvizací. Praha:ARTAMA, 1992. Praha: IPOS, 1998. ISBN 80-7068-103-9.WAY, B.:. Rozvoj osobnosti dramatickou improvizací. Praha: ISV, 1996. MORGANOVÁ, N.; SAXTONOVÁ, J. Vyučování dramatu: Hlava plná nápadů. Praha: Sdružení pro tvořivou dramatiku, 2001. ŠICKOVÁ-FABRICI, J.:. Základy arteterapie. Praha: PORTÁL, 2002.

Požadavky

1. Účast na přednáškách a základní orientace v terminologii oboru a orientace v dosažitelné literatuře. 2. Návštěva jedné z vytipovaných arteterapeutických dílen Terapie loutkou v Opavě či Ostravě. 3. Reflexe navštívené arteterapetické dílny ústní formou. 4. Předmět je zakončen zkouškou. Ke zkoušce je nutno dodat písemnou reflexi dílny ( max. rozsah 2 normostrany) a přeložit z angličtiny zadaný odborný text týkající arteterapeutické problematiky (1/2 - 1 strana textu). Možno též domluvit individuální práci (pokud student neumí anglicky). Kontakt na pedagoga: MgA. Hana Galetková - hag25@seznam.cz

Garant

MgA. Hana VOLKMEROVÁ

Vyučující

MgA. Hana VOLKMEROVÁ