Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační technologie ve výuce českého (UBK / CU027)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UBK / CU027 - Informační technologie ve výuce českého, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studenti jsou seznamováni teoreticky i prakticky s principem elektronického výukového hypertextu a s prostředími pro online výuku. Výstupem ze semináře je vytvoření jednoduchého výukového hypertextu na reálné výukové téma. Studenti použijí znalosti z didaktiky, pedagogiky, psychologie, stylistiky.1. Vlastnosti výukového textu2. Kompetemce nutné k tvorbě výukového textu ? odborné, didaktické, jazykové3. Vlastnosti elektronického textu (hypertextu)4. Tvorba elektronického výukového hypertextu5. Multimediální charakter elektronického výukového hypertextu

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu bude student schopen posoudit informační a didaktickou hodnotu elektronických výukových objektů dodávaných školám se záměrem modernizovat výuku.

Literatura

KAPOUNOVÁ, J. Používání informační a komunikační technologie ve výuce. Ostrava: PedF, 1999. HÖFLEROVÁ, E. Text a hypertext v procesu učení. In HÖFLEROVÁ, E., HRAZDILOVÁ, A. Informační zdroje. S. 3-69. Ostrava: PedF, 2003. HÖFLEROVÁ, E. Elektronický učební text. Ostrava: VŠB TU. ISBN 978-80-248-2472.

Požadavky

Účast ve výuce (60%), zpracování jednoduchého výukového hypertextu pro interaktivní tabuli podle pokynů vyučující.

Garant

Doc. PhDr. Eva HÖFLEROVÁ, Ph.D.