Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Literatura a film 1 (UBK / D0032)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UBK / D0032 - Literatura a film 1, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Specifičnost filmu ve vztahu k ostatním druhům umění, vztah literatury a filmu.2. Druhy a žánry literatury a filmu3. Adaptace, konkretizace.4. Historie filmových adaptací ve světovém filmu.5. Přehled filmových adaptací literárních děl české kinematografie.6. Filmová řeč - vyjadřovací prostředky filmu, filmový obraz7. Filmová řeč - záběr, pohyby kamery, mizanscéna.8. Filmová řeč - filmový střih, zvuk ve filmu, filmová interpunkce.9. Filmová řeč - filmový čas.10. Herec ve filmu.11. Zásady vyprávění ve filmu a v literatuře13. Stylistické formy.

Získané způsobilosti

Student získá detailní poznatky o výstavbě literárního a filmového díla v kontextu uměleckého druhu, stylu a žánru.

Požadavky

1. Aktivní účast na seminářích (povolena absence ve dvou seminářích).2. Odevzdání seminární práce v tištěné podobě student dodá nejpozději14 dnů před termínem zápočtu.3. V práci je nutno použít terminologii filmové řeči.Kontakt na vyučujícího: Mgr. Jitka Feikusová - jitka.feikusova@seznam.cz

Garant

Mgr. Jitka FEIKUSOVÁ