Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Scenáristická a režijní příprava I/1 (UBK / D0049)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UBK / D0049 - Scenáristická a režijní příprava I/1, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět poskytuje posluchačům základní orientaci v tvůrčích metodách a postupech, užívaných v rozhlasové, televizní a filmové žurnalistice. Posluchači jsou postupně seznamováni s tvorbou různých typů scénářů a osvojují si práci s výrazovými a vyjadřovacími prostředky audiovizuální žurnalistiky. Součástí předmětu jsou scenáristická a studiová cvičení na zadaná témata.

Literatura

NOVOTNÝ, D. J. Chcete psát scénář? : I. Základy dramaturgie : II. Žánry v hraném filmu. Praha, FAMU, 2000. FIELD, S. Jak napsat dobrý scénář. Praha, 2007. BERNARD, J. Jazyk kionematografie, komunikace. Praha, 1995. MARŠÍK, J. Výběrový slovníček termínů slovesné rozhlasové tvorby. Praha, 1999. BOYD, A. Zpravodajství v rozhlase a televizi. Praha, 1995. RUSS-MOHL, S., BAKIČOVÁ, H. Žurnalistika. Kompletní průvodce praktickou žurnalistikou. Praha, 2005. MATHAUSOVÁ, M. 12 pádů scenáristiky. Praha, FAMU, 1990.

Garant

Mgr. Miroslav HRUŠKA