Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Světová literární věda 2 (UBK / D0059)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UBK / D0059 - Světová literární věda 2, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cílem semináře je seznámit posluchače s nejvlivnějšími literárněvědnými směry 20. století a jejich představiteli: Psychoanalýza v literární vědě (lv), fenomenologie v lv, tematická kritika, hermeneutika, poststrukturalismus, dekonstrukce, feminismus, Nový historismus, postkolonialismus.

Literatura

DOLEŽEL, L. Kapitoly z dějin strukturální poetiky: od Aristotela k Pražské škole. Brno, 2001. NÜNNING, A. (ed.). Lexikon teorie literatury a kultury. Brno, 2006. ZEMAN, M. et al. Průvodce po světové literární teorii. Praha, 1988. MITOSEKOVÁ, Z. Teorie literatury: historický přehled. Brno, 2010. PECHLIVANOS, M. - RIEGER, S. - STRUCK, W. - WELTZ, M. Úvod do literární vědy. Praha, 1999. BOLTON, J. (ed.). Nový historicismus / New Historicism. Brno, 2007.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích (konzultacích).Četba literárněteoretických textů.Průběžné plnění úkolů podle studijní opory.

Garant

Mgr. Jan HECZKO, Ph.D.