Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Scenáristická a režijní příprava I/1 (UBK / DX049)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UBK / DX049 - Scenáristická a režijní příprava I/1, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět poskytuje posluchačům základní orientaci v tvůrčích metodách a postupech, užívaných v rozhlasové, televizní a filmové žurnalistice. Posluchači jsou seznámeni s tvorbou různých typů scénářů a osvojují si práci s výrazovými a vyjadřovacími prostředky audiovizuální žurnalistiky. Součástí předmětu jsou scenáristická a studiová cvičení na zadaná témata.

Literatura

NOVOTNÝ, D. J. Chcete psát scénář? . Praha, FAMU, 2000. FIELD, S. Jak napsat dobrý scénář. Praha, 2007. BERNARD, J. Jazyk kionematografie, komunikace. Praha, 1995. BURTON, G., JIRÁK, J. Úvod do studia médií. Brno, 2002. BOYD, A. Zpravodajství v rozhlase a televizi. Praha, 1995. RUSS-MOHL, S., BAKIČOVÁ, H. Žurnalistika. Kompletní průvodce praktickou žurnalistikou. Praha, 2005. MATHAUSOVÁ, M. 12 pádů scenáristiky. Praha, FAMU, 1990.

Garant

MgA. Irena KOCÍ