Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační průmysl (UBK / KA046)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UBK / KA046 - Informační průmysl, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výklad pojmu "informační průmysl", jeho postavení v světovém hospodářstvíInformační průmysl jako podpora ostatních průmyslůSlužby informačního průmysluInformační průmysl z pohledu technologií, soudobé trendyDigitalizace jako klíčový fenoménInternet a jeho role v informačním průmysluInformační průmysl z pohledu práva, ochrana intelektuálních právSystémy digitálního řízení intelektuálních právInformační průmysl z pohledu ekonomikyMezinárodní aspekty informačního průmyslu, aliance asociací informačního průmysluNové trendy v oblasti informačního průmyslu

Získané způsobilosti

Student získává dovednost analyzovat vlivy, které určují vývoj informačního průmyslu. Umí aplikovat tyto poznatky směrem do knihovnické praxe.

Literatura

PROAKIS, J. G. Digital Communications. 4th ed. Boston, MA: McGraw-Hill, 2001. ISBN 0072321113.KONVIT, M. BARTOŇOVÁ, M. Elektronická komunikácia a multimediálne systémy, elektr. učebnica. Žilina : Žilinská univerzita, 2007. Cejpek, J. Informace, komunikace a myšlení. Praha, 1998. ISBN 80-7184-767-4.VLASÁK, R. Informační dálnice a knihovny. Praha, 1996. HLAVENKA, J. Mistrovství ve vyhledávání na Internetu. Praha: Computer Press, 2002. CEJPEK, J. Proměny let devadesátých : knihovnictví na prahu informačního věku - děje, myšlenky a názory. Praha : SKIP, 2005. VLASÁK, R. Světové informační systémy a služby. Informační průmysl. Praha, 1999. SCHWUCHOW, W. The situation of the online information industry in the European Community (with special consideration of the FRG). Int. Forum Inf. Doc., 16, 1991, č. 1, s. 6-10.

Požadavky

Aktualizace 12/13. Účast na zkoušce je podmíněna předložením referátu na zadané téma.

Garant

Prof. Ing. Milan KONVIT, CSc.

Vyučující

Prof. Ing. Milan KONVIT, CSc.