Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační gramotnost 2 (UBK / KA207)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UBK / KA207 - Informační gramotnost 2, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Elektronické informační zdroje EIZ- historický vývoj služeb- poskytovatelé EIZ- praktické vyhledávání v jednotlivých EIZ- financování EIZ, konsorcie, grantové programy2. Teorie a praxe v oblasti informačního vzdělávání- gramotnost, informační gramotnost- historický vývoj přístupu k IVIG (Informační vzdělávání a informační gramotnost)- sdružení, iniciativy a klastry pro informační vzdělávání v ČR- informační gramotnost a informační vzdělávání ve světě- on-line kurzy a webové portály zaměřené na IG.3. Metodika a dobrá praxe IVIG- obsahová náplň kurzu- didaktika kurzu- řízení a správa kurzů IVIG

Získané způsobilosti

Posluchač předmětu získá teoretické a praktické dovednosti ve vyhledávání, zpracování, ukládání a distribuci informací. Je schopen pracovat s volnými a licencovanými EIZ. Je způsobilý poskytovat referenční a bibliografické knihovnicko-informační služby.

Literatura

SCOTT R. G. Cakewalk - Nahrávání, úpravy a mixování hudby na počítači. Brno: Computer press, 2003. MYSLÍN, J. Digitální video v praxi. Praha: Computer media,, 2005. LONG, B., SCHENK, S. Velká kniha digitálního videa. Brno: CP books, 2005. KOPECKÝ, P. Základy elektronického zvuku a jeho kreativní zpracování. Praha: Akademie múzických umění,, 2008. KŘÍŽ, M. Zvuk na PC- step by step. Praha, Mobil media a.s., 2001.

Požadavky

Podmínky pro přistoupení ke zkoušce: 70% účast na cvičeních, aktivní účast na seminářích, průběžné plnění úkolů.Znalost odborné terminologie, studium odborné literatury.

Garant

Mgr. Jan MATULA, PhD.

Vyučující

Mgr. Jan MATULA, PhD.